MS+OL kraj – 16. kolo

18.02.2018 10:38

MS-kraj:  Hlubina po výhře nad VOKD A ubrala trochu z náskoku na čele. Rozhodující obrat v utkání nastal po výhře R.Pastvové. Po dobrém začátku vyhrály Dobroslavice nad KHB. Nejlepší byl na závěr hostující V.Kotrla (429). Družstvo VOKD C uhrálo své třetí vítězství díky lepšímu závěru a v úvodu výkonu H.Hýžové (428). Oderští překvapivě nechali body Sedlnicím B. Těm se zdařil úvod a vedli už 4:0. Vyrovnané byly vítězné zápasy pro domácí na Minervě a v Hranicích, kde v závěru potvrdila výhru A.Ledvinová (443).

V soutěži jednotlivců je na čele S.Ovšáková z Oder před P.Markem z Hlubiny, v zisku bodů pro družstvo vede dvojice z Hranic A.Ledvinová a P.Pavelka.

OL-kraj:  V pěti kolech jarní části neztratil po podzimu pátý Zábřeh C ani bod a dostal se na první místo. Za ním čeká C-družstvo H.Benešova a béčko Rýmařova, které má ještě jeden zápas odložený. Dvojice Břidličná a HKK Olomouc C má již menší ztrátu. Zbývající družstva budou mít starosti se záchranou. Béčko Jeseníku po výhře v Olomouci získalo další dva body doma s H.Benešovem D. I přes zde nejvyšší výsledek hostujícího Z.Kmenta (459) byli domácí vyrovnanějším týmem. Jedinou výhru venku dosáhl Rýmařov v Mor.Berouně, když domácí nezopakovali předchozí výsledky. Body M.Berouna jen Chmela ml. a starší. Šumperk vedl v Zábřehu 3:1, ale v závěru L.Horňák vše otočil. Smůlu měl Lipník v Přemyslovicích. Měl v zápase dvě těsné prohry a po maximu sezóny domácího M.Ondroucha (465) nebyl daleko k zisku bodu, Chybělo 12 kolků. Družstvo Přerova C a také L.Daňa (478) měli proti Břidličné nejlepší výkony doma, za Břidličnou I.Mrhal ml.(473). Přes 90 kolků měli už v H.Benešově navíc hráči HKK Olomouc. Poslední pár pro domácí zápas o 20 kolků zachráníl.

MK