MS+OL kraj – 13. kolo

21.01.2018 15:11

MS-kraj:  Z vedoucí čtyřky ztratila již v týdnu Hlubina po prohře v Sedlnicích. Zbývající tři družstva nezaváhala. Doma vyhrál Bílovec nad Dobroslavicemi. Vedl již 4:0, ale poslední dvě utkání patřily hostům. Venku vyhrála Poruba v Opavě. Přes sto kolků nahrála první dvojice J.Žídek (472) spolu s R.Šimkem a bylo rozhodnuto. Suverénně vyhrálo béčko Oder nad céčkem Poruby, které je již zřejmě smířeno se sestupem. Hraničtí si až na P.Pavelku neporadili s kuželnou v Bohumíně a výsledkem byla vysoká výhra domácích. Od první čtyřky se trochu odtrhla Minerva B po prohře v H.Benešově. Hosté sice bodovali v každé třetině, výhry domácích však byly vyšší.

OL-kraj:  Utkání prvních dvou týmů tabulky skončilo remízou a mezi ně se dostala Břidličná po hladké výhře nad HKK. Benešovští zahráli v Rýmařově nejlépe z hostujících družstev v sezóně a díky výpadku domácích ve druhé třetině jim stačily dvě výhry k celkové remíze. Dobře zahrál Zábřeh v Lipníku. Nejprve druhý sezónní výkon M.Pěničky (454) a rozhodující výsledek L.Horňáka v páté sérii. V Horním Benešově domácí D-družstvo v poslední třetině snižovalo náskok Přerova, ale hostům nakonec dvě devítky zůstaly. Překvapivě s převahou vyhrál Moravský Beroun v Přemyslovicích a odpoutal se tak od posledního místa. Nejlépe z hostů Z.Chmela ml. (458). K překvapení měl blízko i Jeseník B v Šumperku. Nevyužil dvou nabídek domácích a chybami se připravil o body. 65 chyb je na družstvo opravdu hodně, zvláště když nakonec chybělo pouhých pět kolků.

Používejte pro zápisy předepsaný formulář (-xls-), který je uveden v rozpisech soutěží nebo na webových stránkách. Jinak musíme zápisy přepisovat a nemůžete také výsledek sami zakládat (H.Beneš. D i B).

Následující víkend se soutěže nehrají, pořádají se krajská finále jednotlivců.

Mil.Kovář (ko.miloslav@seznam.cz)