MČR dorostenců, dorostenek, juniorů a juniorek

07.05.2023 17:36

Tento víkend se uskutečnilo další mistrovství České republiky v kategoriích dorostenců, dorostenek, juniorů a juniorek.

V kategorii dorostenců, které se konalo v Poděbradech nás reprezentoval Adam Mísař (Zábřeh), Jan Kučák (Odry), David Stareček (VOKD Poruba) a Erik Košťial (Zábřeh).

Poslední tři jmenovaní se bohužel neprobojovali do nedělního sprintu. Gratulace patří Adamovi Mísařovi za druhé místo v sobotním klání, bohužel v neděli ve sprintech vypadl v prvním kole.

MČR v kategorii dorostenek se uskutečnilo v Blatné, kde nás reprezentovaly dvě Oderské hráčky Veronika Ovšáková a Lucie Dvorská. Lucka bohužel do nedělního sprintu nepostoupila a Verča vypadla v prvním kole nedělního sprintu.

V kategorii juniorů konaného v Kamenici nad Lipou nás reprezentovali Martin Pavič (Odry) a Václav Kovařík (TJ Prostějov). Vašek do nedělních bojů nezasáhl, Martin po sobotním 11.místě se v neděli propadl na celkové 16.místo v kombinaci.

V kategorii juniorek v Prušánkách naše kraje reprezentovaly sestry Klára a Nikola Tobolovy (Sedlnice) Adéla Příhodová a Soňa Ženčáková (Šumperk) . Na kvalitně připravené kuželně se Adéle a Nikole nedařilo a sobotním startem pro ně mistrovství skončilo. Soňa v sobotu skončila na 10. místě a Klárka na 7. místě a tím se do nedělního finále obě probojovaly. Soňa ve finále skončila na celkovém 16. místě a Klárka osobním rekordem 631 se umístila na druhém místě a v kombinaci, součtem sobotního startu, to cinklo na bronzovu medaili.

Děkujeme všem reprezentantům našich krajů za krásné výkony a přejeme hodně úspěchů do dalších let.

GV