Další osud soutěžního ročníku 2019–2020 !!!

06.04.2020 18:24

Další osud soutěžního ročníku 2019–2020 !!!

Dne 5. 4. 2020 se konalo telekonferenční jednání VV ČKA. Hlavním bodem jednání byl další průběh rozehraného soutěžního ročníku. V dnešní mimořádné situaci, kdy každý především myslí na své zdraví a zdraví svých nejbližších, a vůbec není jasné, kdy a za jakých podmínek tento stav skončí, se VV ČKA rozhodl přijmout následující usnesení.

Výkonný výbor ČKA

a) schvaluje

zrušení následujících soutěží:

  • Mistrovství ČR jednotlivců ve všech věkových kategoriích – právo přímého postupu pro obhájce titulu z roku 2019 se přenáší do sezóny 2021
  • Finále MČR dvojic – poslední kvalifikační turnaje nebudou i v případě konání brány v úvahu
  • Pohár ČKA – družstva, která jsou ještě v soutěži, nebudou v příštím ročníku v případě účasti platit startovné
  • Finále PMN – platí pořadí po odehraných turnajích
  • Finále ČPD – platí pořadí po odehraných turnajích
  • Finále PJ – platí pořadí po odehraných turnajích
  • Májový turnaj žactva

b) schvaluje

  • přesunutí slavnostního vyhlašování nejlepších kuželkářů na závěr roku, tj. po termínu přeloženého MS 2020; přesný termín bude určen dodatečně.

VV ČKA se také zabýval dlouhodobými soutěžemi dospělých a dorostu, které přímo řídí. Vše záleží na vývoji současné komplikované situace, vládních rozhodnutích a případných dalších závažných okolnostech. Pokud bude možné, rádi bychom tyto soutěže dokončili. Naším záměrem je poskytnout prvních 14 dní obnoveného provozu hráčkám a hráčům na rozehrání, teprve poté by soutěže pokračovaly. Uvědomujeme si, že situace se dynamicky mění, proto VV ČKA se k otázce dlouhodobých soutěží vrátí 19. 4. 2020.

Způsob řešení situace v regionech ponechává VV ČKA na zvážení příslušných výkonných výborů. Připomínáme však, že v současné době stále platí zákaz pořádání všech soutěží.

Všem členům ČKA i jejich nejbližším přejeme pevné zdraví, hodně optimismu a trpělivosti ke zvládnutí této složité situace.

5. 4. 2020 VV ČKA