19 – Devatenácté kolo krajských soutěží

12.03.2017 07:08

SM-divize:

V divizi se bojuje o postup a kvalifikaci a také na druhém konci tabulky není nic jasné. Rozhodnuto je již o prvním sestupu (HKKc), ale další dva nebo tři týmy budou následovat. Vše závisí na tom, kolik SM-oddílů sestoupí ze 3.ligy (zatím to vypadá na tři týmy) a jak bude pro naši divizi úspěšná baráž s druhým týmem JM-divize. V tomto kole nečekaně prohrál doma Jeseník s Krnovem a doma ještě prohrála Břidličná se Sedlnicemi. Na kuželnu v Dobroslavicích určitě nebudou rádi vzpomínat hráči Michálkovic, ale nyní musejí myslet na svou vlastní. Mají tam mnoho odložených zápasů. Dvakrát 5:3 skončila utkání v Opavě i v Ostravě. Jeden zápis nám zatím do tabulky chybí.

MS-kraj:

Oba týmy na prvních dvou místech vyhrávají své zápasy a rozhodnutí patrně padne až ve vzájemném střetnutí v předposledním kole. Bohumínští jasně přehráli tým KHB a Poruba dosáhla nejlepší výkon sezóny pro hostující družstva v Bílovci. Náskok těchto dvou týmů na třetí družstvo je už 8 bodů. Skóre má zatím lepší Bohumín B. Sestup mají jistý poslední dva, podle postupujících z okresů se rozhodne o dalších. Druhou výhru v soutěži dosáhlo béčko Poruby. Na prvním místě v jednotlivcích je stále A.Ledvinová z Hranic před R.Honlem z Bohumína.

OL-kraj:

V OL-přeboru je po dlouhém čase změna na čele tabulky. Břidličnou B předstihlo céčko Šumperka. Dosud vedoucí Břidličná prohrála doma s Rýmařovem B, kde zářili J.Polášek s M.Valovou. Domácím se tentokrát doma tak nedařilo. Byla to jediná prohra domácího celku v tomto kole. Nejlepší výkony byly vidět v Horním Benešově, přes 470 zahráli M.Petrů a Z.Grulich, který se tak dostal do vedení v jednotlivcích. Stále bez prohry je po svých sedmnácti utkáních Zd.Fiury ml. z Břidličné. V příštím kole bylo odloženo jedno utkání: Lipník-Břidličná. Po dohodě oddílů bude sehráno 25.3.2017.