10 – Desáté kolo krajských soutěží

04.12.2016 10:01

Protože se blíží konec první části soutěží, pozor na zasílání soupisek pro jarní část do 31.12.2016. Pokud oddíl nezašle pro jarní část novou soupisku družstva, má se za to, že soupiska pro jarní část je shodná se soupiskou, kterou oddíl zaslal pro podzimní část.

SM-divize:

Druhou prohru v soutěži utrpěly Michálkovice v Jeseníku. Tým prokázal, že nebýt menšího výpadku ve druhé třetině, tak by byl výsledek opačný. Domácím chyběli někteří hráči a v poslední části rozhodla nejlepší z domácích J,Smejkalová. Utkání ovlivňovala porucha na dráze č.1, kdy se musely dopisovat ručně kolky. Oběma oddílům proto díky za pochopení. Z dalších utkání se nečekala výhra Sedlnic v Ostravě, ale ve vyrovnaném utkání rozhodl v závěru výkon hostujícího Z.Skaly. V bojích ve spodní části tabulky je situace Krnova po další prohře doma  již velice vážná a M.Rychová na vše nestačí. Ve vyrovnaném utkání vyhrály Dobroslavice nad Olomoucí s nejlepším výkonem M.Třečáka a Opava B rozhodovala s Břidličnou  hned na začátku při výhrách M.Orálka o dva kolky a po nejlepším výkonu J.Němce. Svůj obvyklý výkon zahrála doma Minerva a vysoko vyhrála s béčkem Ostravy. Hosté ale podali dobrý výkon a udržují si stále své postavení v tabulce. Hráči Minervy T.Slavík a L.Slanina vévodí i v soutěži jednotlivců.

MS-kraj:

Po prohře KHB na Hlubině je situace na špici opět vzácně vyrovnaná. Vedou čtyři týmy se stejným počtem bodů a za nimi jsou s dvoubodovým odstupem další čtyři, které čekají na jejich zaváhání. Kromě oddílového derby vítězili přesvědčivě domácí, nejdramatičtější to bylo jen v Opavě, kdy se Hranicím málem podařilo dohnat ztrátu z úvodu. V čele soutěže jednotlivců je A.Ledvinová z Hranic.

OL-kraj:

Vedoucí tým béčka Břidličné jako jediný získal venku oba body a využil ztráty druhého Šumperka, který přenechal bod Přemyslovicím. Břidličná to neměla snadné v H.Benešově proti dobře hrajícím hráčkám, ale závěr jí vyšel náramně. Velký boj byl v souboji béček Litovle a Rýmařova. O výhře domácích rozhodla nakonec jedna kuželka! Výkony sezóny doma si uhrála družstva Šumperku B a Zábřehu C. V čele jednotlivců je stále P.Chlachula před Z.Fiurym ml..

Ohledně postupů a sestupů platí to stejné, jako v minulém kole. Divize – postup: 1 + případně vítěz kvalifikace, sestup: čtyři nebo tři. Krajské přebory – postup: vítězové, sestup: 3-4.