Před zahájením nové sezony

31.08.2015 20:20

Na prahu nového ročníku 2015/16 uvádím několik předsezónních informací.

Přihlášky do soutěže dorazily včas od všech oddílů podle dohody na aktivu STK v dubnu 2015. Pro příští ročník bude již do rozpisu soutěží zařazena podobná podmínka jako v ligových soutěžích. Oddíly, které nehrají na vlastní kuželně, budou muset doložit souhlas majitele kuželny s jejich startem v soutěži. Pro sezonu 2015/16 byl požadavek doplněn dodatečně a snad i proto jej žádný z oddílů nesplnil.

Oficiální rozlosování, které bude vydáno ke dni 1. 9. 2015 zaznamená proti pracovním verzím pouze „kosmetické“ změny. Měnit se budou pouze začátky utkání celku KK Šumperk B v OL kraji a u dvou družstev se upravuje telefon na vedoucího.

Co nás v ročníku 2015/16 čeká nového?

1)      V souvislosti se zřízením Interligy (od ročníku 2016/17) budou v tomto ročníku postupovat z divize první dva celky přímo do 3. Ligy. Nebude se tedy hrát baráž.

2)      Soutěže jednotlivců budou mít podobnou podobu jako vloni, s tím rozdílem, že okresní přebory budou oficiálně probíhat jako kvalifikační kolo mistrovství kraje (bylo řešeno na aktivu STK).

3)      V měsíci listopadu proběhnou Valné hromady krajských sdružení kuželkářů, které by měly jednak odsouhlasit nové stanovy KKS v návaznosti na nový občanský zákoník (právní subjektivita) a možnost čerpání státních dotací. Budou to také Valné hromady volební, které zvolí nové složení výkonného výboru MS a OL krajského kuželkářského svazu pro další období. Je to tedy i důvod k zamyšlení nad tím, koho navrhnout do těchto orgánů, případně zvážit vlastní kandidaturu do výboru. Za sebe osobně mohu říct, že budu velmi důsledně zvažovat.

 

Závěrem bych rád popřál  v nové sezoně všem mnoho  úspěchů na sportovním i osobním poli.

 

 

Radek Malíšek