Postupy a sestupy – upřesnění.

10.03.2016 14:54

 

Po provedeném průzkumu a doplnění informací z okresů a přímo od některých družstev musím provézt upřesnění zveřejněné úvahy o postupech a sestupech ze soutěží řízených krajskou STK.

Změny jsou i pro mne opravdu překvapivé.

V první řadě musím zmínit skutečnost, která proběhla i v diskusi na těchto stránkách.

Družstvo TJ Odry bude mít letos zájem o postup do 3. ligy, a při náskoku jaký na čele tabulky má, je pro ně ligová soutěž opravdu „ na dosah“.

O druhé postupové místo se tak poperou družstva Přerova a Opavy. Velmi zajímavý bude jistě jejich vzájemný souboj v Opavě v předposledním kole.

Lipník v předehrávce porazil doma Krnov a bodově se dotáhl na Břidličnou, takže i na konci tabulky se to vyrovnává a netroufám si předvídat konečné pořadí, které určí sestupující (bude jeden nebo dva).

I když jsem očekával zvýšený zájem o postupy z okresů, tak skutečnost mi až vyrazila dech. Podle dostupných informací mají případní vítězové ze všech okresů zájem o postup do některé ze skupin krajských přeborů družstev.

Pokud se tyto informace potvrdí, tak se jedná celkem o šest družstev, která by mohla postoupit do vyšší soutěže.

Tím pádem by se postupové starosti mohly dotýkat v každém krajském přeboru posledních tří celků a samozřejmě družstev, která jsou těsně nad těmito sestupovými příčkami.

V MS kraji to jsou momentálně: Frenštát, Opava C, VOKD B, ale i Kuželky HB a Hranice.

V OL kraji se rozhodne mezi družstvy: Jeseník B, Šternberk, Mohelnice a H.Benešov C.

Skutečné konečné počty budou ještě upřesňovány v průběhu posledních kol.

Z výše uvedeného je patrné, že stále je ve všech soutěžích o co hrát a proto přeji všem do posledních kol hodně kuželkářského štěstí.

 

Radek Malíšek