Postupy a sestupy - před posledním kolem

03.04.2016 18:33

Před posledním kolem se situace výrazně vyjasnila, alespoň co do počtu sestupujících. Dnes je definitivně jisté, že z 3. ligy spadne do naší divize pouze jedno družstvo. Po ročním působení v lize se vrací celek TJ Sokol Sedlnice. Znamená to, že i sestupující z divize bude pouze jeden. Kdo to bude, o tom rozhodne poslední kolo. Adepti na sestup jsou ještě tři. Krnov, Lipník a Břidličná. Poslední dva celky se střetnou v přímém souboji v Břidličné. Krnov hostí v posledním kole doma Opavu B, která má ještě alespoň teoretickou naději na postup. To by ale musel zaváhat Přerov v domácím utkání s Michálkovicemi. Odry sice tentokrát nebodovaly, ale mají k dobru ještě dva domácí zápasy, dohrávku s Ostravou a poslední kolo s H.Benešovem. K potvrzení postupu jim stačí jediný bodík.

V MS kraji se na čele tabulky osamostatnilo družstvo Bílovce, které má tak již velmi blízko k postupu do divize, protože má k dobru dva body a také lepší skóre. V posledním kole sice hraje na Porubě s domácím áčkem, ale věřím, že tam nezaváhá. V únorovém utkání s béčkem tam dokonce dosáhl nejlepšího letošního výkonu družstev. Druhý celek v tabulce SKK Ostrava B hostí v posledním kole béčko Sedlnic, a musel by hodně přidat oproti svým dosavadním jarním výkonům, aby měl ještě naději na postup. Sestupovat by z MS kraje podle dosavadního vývoje měla dvě družstva. O poslední místo se utkají družstva Frenštátu a Opavy C, která obě ale s největší pravděpodobností soutěž opustí.

V OL kraji si až nečekaně hladce poradilo céčko HKK Olomouc s Břidličnou B v přímém souboji o vedení v tabulce. Postupové ambice musí ještě potvrdit v posledním kole na kuželně posledního Jeseníku. Břidličná bude ještě čekat na jejich zaváhání a bojovat o naději doma se Zábřehem. V olomouckém kraji budou zřejmě sestupovat tři družstva. Jistými sestupujícími jsou béčko Jeseníku a Šternberk. O poslední sestupové místo sehrají přímý souboj družstva H. Benešov C a Mohelnice. Já bych si vsadil na vítězství domácího  H.Benešova, který na jaře doma příliš neztrácí. Naopak Mohelnici se venku příliš nevede.

Radek Malíšek