Podzimní část soutěží skončila

10.12.2014 22:00

SM divize

Na čele tabulky přezimuje družstvo Oder s tříbodovým náskokem na dvojici pronásledovatelů tvořenou celky Minerva Opava A a TJ Sokol Sedlnice. Za stávající situace by do třetí ligy zřejmě přímo postupovalo béčko H.Benešova a baráž by si zahrál Jeseník. Na takové úvahy je však samozřejmě ještě velice brzo. Stejně tak na to, kdo divizní soutěž po sezóně opustí. Po podzimu se na chvostu tabulky krčí béčko Přemyslovic a jen těsně nad ním je celek Hranic. Sestupovat však letos budou 3-4 družstva, takže namočených je mnohem více a boje o záchranu budou ještě jistě úporné. Jediným celkem, který doma neztratil ani bod, jsou Odry. Jediný bod z venkovní kuželny naopak nepřivezla družstva Minervy B a poslední Přemyslovice B. Tabulce jednotlivců kraluje po podzimu Petr Dvorský z Oder před svým oddílovým kolegou k. Chlevišťanem a T. Slavíkem z Minervy. Nejpadavější kuželnou je Olomouc s velkým náskokem před Minervou. Nejlepší výkony podzimu byly dosaženy právě v Olomouci. Karel Chlevišťan zde dosáhl výkonu 507 kuželek a družstvo Minerva Opava A výkonu 2747 kuželek. Na druhém konci tabulky padavosti jsou s ještě větším odstupem Krnov a Lipník, kde to nezachránilo ani zlepšení rekordů kuželny.

 

MS kraj

Tabulka krajského přeboru MS kraje je neuvěřitelně vyrovnaná. Jediným celkem, který značně ztrácí je béčko Hlubiny. Mezi prvním a předposledním celkem je rozdíl pouhých šesti bodů, a tak jarních deset kol slibuje mnoho zajímavých soubojů. Exdivizní béčko SKK Ostrava v závěrečném kole podzimu podlehlo doma v boji o čelo tabulky Dobroslavicím. Se stejným ziskem bodů tak tato družstva vedou tabulku. Další celky jsou ale v těsném závěsu. Tabulku jednotlivců vedou borci z N.Jičína M. Pavič a R. Škarka, těsně třetí je P.Bábíček z Frenštátu.

 

OL kraj

Béčku Břidličné došel v závěru podzimu dech (v posledních třech kolech získalo pouhý jeden bod). Tabulku tak vede se tříbodovým náskokem jejich áčko. Věřím, že i Mohelnice a Šumperk B ještě v jarní části soutěže promluví do možností postupu do divize. Na opačném pólu tabulky se nachází po podzimu béčko Jeseníku a H.Benešov D. Ztráta na ostatní ale není příliš veliká. V padavosti kuželen nemá žádnou konkurenci Mohelnice a ani o nejméně padavé kuželně není nejmenších pochyb. Tento „primát“ drží s nelichotivým průměrem 2168 Bruntál. V jednotlivcích vede I. Mrhal z Břidličné, před R. Krejčím z Mohelnice a J.Vymazalem ze Šumperka.

 

Nyní je čas na zhruba měsiční zápasovou pauzu, kterou vyplní hned první sobotu v roce přebory okresů v kategoriích jednotlivců.

Upozorňuji družstva na termín zaslání nových soupisek pro jarní část soutěže do 31. 12. 2014.

 

Přeji všem příjemné prožití Vánoc a mnoho úspěchů v roce 2015.

 

Radek Malíšek