Olomoucký krajský přebor 2019/20 15. kolo:

16.02.2020 19:20

15. kolo nám přineslo tyto výsledky: Až na dvě utkání vše vyhráli domácí. Pouze Přemyslovice a Zábřeh dokázali vyhrát venku. Velmi vyrovnané utkání se odehrálo mezi Jeseníkem a Břidličnou. O jednu kuželku se z výhry mohli radovat domácí. Břidličná poprvé prohrála. Mor. Beroun zavítal do H. Benešova a odvezl si kanára. Dobré utkání se odehrálo i v Přerově mezi domácími a Přemyslovicemi. S výhry se radují hosté. Šumperk si zvykl na nové dráhy a je to znát. Vyrovnané výkony domácích proti Pepinu jsou toho důkazem a dovedly šumperský tým k vítězství. Taktéž Rýmařov je doma k nezastavení. 9 kuželek chybělo domácím aby atakovali hranici 2700 kuželek. Rýmařov zvítězil nad Prostějovem o 105 kolků. Zábřeh zvítězil na Litovlí, a kdyby domácí nezískali aspoň dva body, dostali by od Zábřehu také kanára. Doma Litovel dostal naděleno rozdílem 167 kolků.

V dohrávce 12. kola mezi Přerovem a H. Benešov zvítězili hosté i přes odstoupení jednoho z jejich hráčů. 5 hráčů hostí dokázalo porazit své soupeře. Domácí získali alespoň body díky jedné výhře hráče a nahraným kuželkám.

Tabulku i nadále vede Břidličná, ale dotahuje se H. Benešov a Šumperk. Na sestupu jsou stále Jeseník a Litovel. Nejlepším hráčem celého 15. kola se Petrů Miloslav se 488 kuželkami a nejlepším družstvem byl Šumperk s výkonem 2746 kuželek.