Olomoucký krajský přebor 11. kolo 2019/2020

30.11.2019 22:32

Máme za sebou poslední kolo podzimní části soutěže. V tomto kole 3 x zvítězili domácí a 3 x hosté. Domácí Horní Benešov utrpěl v okresním derby s Břidličnou svou první porážku na své kuželně a málem dostal i kanára. Jediný bod domácích získala Zdražilová E.. Šumperské béčko zahrálo skvěle na přerovské kuželně. Po první lajně šli hosté do vedení s výrazným náskokem 122 kolků a vedením 3:0. I když se Přerov snažil otočit utkání, stačil získat jen dva body na svou stranu. Bohužel to nestačilo a hosté si odvezli body. Skvěle zahrál Martin Sedlář výkonem 511 kuželek. Dalším týmem, jenž vyhrál, byli hráči Jeseníku. Na své kuželně hostili družstvo Rýmařova. A také Rýmařov mohl být rád, že nedostal od Jeseníku naděleného kanára. I Litovel si mohl odvézt z Přemyslovic kanára, ale bod pro hosty zajistil Brosinger Stanislav. Zábřeh prohrál venku s Mor. Berounem. Za hosty nejlépe zahrál Horňák Lukáš, za domácí M. Beroun – Chmela Zd. ml.. Prostějov je prvním týmem podzimní části, který vyhrál na bruntálské tvrzi. Nejlépe zde v tomto utkání zahrál Max Trunečka – 441.

 

Nejlepším hráčem tohoto kola se stal Martin Sedlář s výkonem 511 kuželek. Nejlepším družstvem kola je Šumperk B – 2775. V jednotlivcích je na první příčce Zd. Černý (H. Benešov).

V čele tabulky je stále Břidličná s 19 body. Dotahují se H. Benešov, Šumperk a Prostějov. Na sestupových pozicích je Jeseník a Litovel. Máme tu ještě jarní část, která hodně napoví.