MS+OL kraj – 10. kolo

26.11.2017 16:04

MS-kraj:  Po prohře Hlubiny v Bohumíně se situace na čele soutěže ještě víc vyrovnala. Nyní již má nejméně osm družstev možnost bojovat o postup. Kdo bude podzimním mistrem, určí až poslední jedenácté kolo a také dvě dohrávky. Hlubina vedla v Bohumíně 3:1, domácím vyšla lépe poslední třetina a měli nakonec 8 kolků navíc. V Opavě předvedl Bílovec nejlepší výkon sezóny a po letos horším začátku se s ním musí počítat. V Sedlnicích začal porubský M.Bezruč výkonem sezóny (457), ale domácí postupně snižovali ztrátu a pro hosty muselo rozhodnout až poslední utkání. V Odrách domácí J.Frydrych opět vylepšil své maximum sezóny (463) a hosté z Dobroslavic už prohrávali 4:0. Posledními dvěma střetnutími již jen snižovali prohru. Druhou výhru v soutěži získal tým VOKD C s Minervou, když hostům se tentokrát nedařilo jako dříve. Čtyři body na konci tabulky mají též Hranice, které v neděli bojovaly o vylepšení umístění. V závěrečné třetině měla nejlepší hráčka hostí A.Ledvinová velice blízko k celkové remíze. Po první padesátce u ní svítilo na ukazateli 266! Potom ale domácí zabrali a těsnou výhru uhájili.  

OL-kraj:   Zde situace na čele není vůbec vyrovnaná, je zde jen jedno družstvo Rýmařov B. Má už náskok pěti bodů a pokusí se ještě v posledním kole postavení vylepšit. Doma stálé výkony kolem 2690 bodů, tým je bez slabin. Na druhé místo se dostal C-tým Hor. Benešova po výhře na těžké kuželně Lipníka. Týmu pomáhá hlavně výkon Zd.Černého, který v Lipníku zahrál výsledek sezóny (457), stejně jako i celé družstvo. Také družstvo Přemyslovic se letos dostalo nejvýš a nedalo Přerovu žádnou šanci. Rovněž i  Mor.Beroun zahrál letos nejvíce a získal svoji druhou výhru s Jeseníkem B, i když hosté nezahráli špatně. Břidličná si držela vedení od začátku a Šumperk domácí nedokázal ohrozit. Remízou skončilo utkání Zábřehu v Horním Benešově. V zajímavém průběhu byli zpočátku ve vedení hosté. Pak přišli ke slovu domácí Z.Kment (478) a M.Blažek (487), ale závěr patřil letos nejlepšímu L.Horňákovi (510)! Domácímu D-týmu na závěr aspoň zůstaly pro remízu pouhé 3 kolky!

Do konce podzimní části zbývá jedno kolo a jedno odložené utkání. Soupisky pro jarní část soutěže zasílejte do 31.12.2017 e-mailem na adresu vedoucího skupiny. Pokud někdo soupisku nezašle, má se za to, že nechce změnu. Soupiska se zapíše stejná, která byla zaslána pro podzimní část. (Bez hráčů dopisovaných průběžně.)

Mil.Kovář (ko.miloslav@seznam.cz)