Komentáře k soutěžím

02.03.2015 20:23

SM divize měla na programu 19. kolo, které ještě více zamotalo, nebo spíše vyrovnalo tabulku, tedy hlavně tu její spodní část. Rozhodnuto ale zatím není vlastně o ničem.  Na čele jsou tři celky, které si průběžně mění svoje pořadí. Tentokrát využily Odry a Minerva A toho, že Sedlnice měly volný los a opět se dotáhly. Volný los čeká také ještě Minervu a do konce soutěže se odehrají také dva vzájemné duely celků z medailových pozic. Souboj o vítěze divize bude tedy ještě velmi zajímavý, ale kdo bude vlastně postupovat?? Podle posledních informací nebude ze strany vedoucích tří celků zájem o postup. Pak je na tom nejlépe béčko Horního Benešova na čtvrté příčce, ze které se dá ještě postoupit přímo. A kdo do baráže? Tak to bude ještě větším otazníkem, protože Jeseník si situaci značně zkomplikoval a ani los nemá zrovna nejpříznivější. A když se podíváme níže do tabulky, tak dále už to bude tvrdý boj o udržení v soutěži. Zatím to bohužel stále vypadá na pět sestupujících, a tak jsou v tom namočeni od pátého celku v tabulce vlastně všichni. Nejvíce starostí se záchranou budou mít Přemyslovice, Minerva B a Hranice. V ideální formě na jaře nehraje ani Prostějov a trošku se bojím, že Lipník výměnu Z. Macháčka do Přerova uspěchal a mohlo by ho to stát sestup. Ale nechci být špatným prorokem, do konce soutěže je ještě daleko.

Pořadí jednotlivců se také velmi vyrovnalo a na čele jsou tři hráči v rozmezí 0,2 kuželky!! Momentálně vede Tomáš Slavík (Minerva A) před Karlem Chlevišťanem a Petrem Dvorským z Oder.

 

MS kraj – Souboj o vítěze soutěže se začíná zužovat na dva celky Sokol Dobroslavice a áčko VOKD Poruba. SKK Ostrava B na jaře prožívá krizi a do bojů o čelo tabulky již zřejmě nezasáhne. O možných šancích Frenštátu rozhodne příští kolo, kdy hostí VOKD A. Dobroslavice jedou hájit vedení v soutěži na těžkou kuželnu Bohumína. Sestup již má prakticky zpečetěn celek UNIE Hlubina B, jestli ho někdo doprovodí, o tom se bude ještě rozhodovat v divizi, kde je situace velmi vyrovnaná.

Tabulce jednotlivců stále vévodí s náskokem Michal Pavič (Nový Jičín) před dvojicí z Frenštátu, Ladislav Petr a Petr Bábíček.

 

OL kraj – Čtyři kola před koncem má vedoucí celek soutěže náskok šesti bodů.  Mohelnice a Šumperk se budou snažit minimální šanci využít, ale troufám si tvrdit, že Břidličná A již vedení nepustí.  Se soutěží se již pomalu loučí H.Benešov D a béčko Jeseníku, ale obávám se, že u dvou sestupujících letos bohužel nezůstane. Alespoň vývoj ve vyšších soutěžích tomu zatím nasvědčuje.

Tabulku jednotlivců vede, s náskokem šesti kuželek, Ivo Mrhal z Břidličné před Jaroslavem Vymazalem ze Šumperka, dalších pět kuželek zpět je Zdeněk Fiury mladší z Břidličné.