komentáře k soutěžím družstev

23.11.2014 13:51

Divize 11. kolo

Odry poprvé v tomto ročníku okusily hořkost porážky. Na Minervě sice zahájily dobře a po třetině utkání vedly o 77 kuželek. V dalších dvou duelech jejich hráčům ale příliš nevyšla dorážka a vývoj utkání se otočil ve prospěch domácích. V posledním souboji již P.Dvorský výkonem kola pouze korigoval celkové skóre.  V tomto utkání hned dva hráči nezaznamenali žádnou chybu (V.Heiser a P.Dvorský). Dalším hráčem, který zahrál bez chyby byl M.Janyška ze Sedlnic ve velmi vyrovnaném utkání s Hranicemi, kde žádný ze soubojů neskončil vyšším rozdílem než dvě devítky. Přemyslovice po prvním bloku v Opavě vedly a celkově byly lepší v dorážce, ale dva výkony výrazně pod 400 je opět srazily na kolena. Krnov v Jeseníku vyhrál na dráhy 7:5, ale domácí měli přece jen výrazně lepší plné a to rozhodlo o jejich celkovém vítězství. Olomouc se tentokrát vyvarovala nějakého většího výpadku, a tak bylo v jejich souboji s Minervou B prakticky rozhodnuto již po dvou třetinách. Krásný výkon B. Čuby v H.Benešově 486 znamenal pro domácí náskok v kuželkách, který udrželi až do konce. Šťastná výhra o kuželku v první sérii nakonec vedla k celkovému zisku bodu pro hostující Prostějov.

MS kraj 10. kolo

Bílovec si doma poradil s Frenštátem a to i v plných i dorážce, i když dosáhl vyššího počtu chyb. SKK Ostrava B nestačil v Opavě na céčko Hagemannu, uhrál zde pouhé 3 dráhy. Sedlnice B propadly na Porubě a odváží si kanára. Utkání Bohumín C – Nový Jičín skončilo remízou i na poražené kuželky. Jeho ozdobou byl výkon hostujícího M.Paviče 472. Domácí L.Bogdanowitzová zahrála bez chybičky. I béčko VOKD mělo svůj den a jednoznačně přehrálo Bohumín B. Hlubina se dvě třetiny utkání v Dobroslavicích držela “na dostřel“, ale závěr patřil domácím.

OL kraj 10. kolo

Břidličná B sice vyhrála v Bruntále 6 drah, což by svědčilo o vyrovnaném utkání, ale celkový výsledek je pro domácí více než jednoznačný. Zábřeh zahrál proti Litovli doma velmi vyrovnaně, a když hosté zahráli třikrát výrazně pod 400, body zůstaly doma. Mohelnice vedla po dvou hráčích nad Šumperkem o více než stovku a tento náskok udržovala až do posledního souboje, kde předvedl krásný výkon hostující J.Vymazal 481. Na body pro družstvo to ale nestačilo. Vyrovnaný a dramatický souboj v Rýmařově nakonec rozhodlo pouhých 7 kuželek ve prospěch hostujícího vedoucího celku Břidličná A. Pouze první blok utkání Jeseník B – H.Benešov D bylo vyrovnané. V dalším průběhu již měli domácí vývoj plně ve svých rukách. V prvních dvou směnách nadělil H.Benešov C družstvu Šternberka po stovce, a dál už nebylo o co hrát.