Komentáře k dlouhodobým soutěžím družstev

22.02.2015 16:41

V soutěžích družstev proběhla další dvě kola přerušená semifinále mistrovství ČR jednotlivců. (pro celý článek klikni na nadpis)

SM divize

Čelo tabulky se při volném losu Oder a překvapivé prohře áčka Minervy v Krnově přesypalo ve prospěch družstva Sokola Sedlnice. To má ale volný los v příštím kole, takže se dá očekávat útok na první místo ze strany pronásledovatelů.

Družstva na medailových pozicích disponují pouze dvěma dráhami, a tak úvahy o postupu do třetí ligy, případně do baráže musí být rozšířeny i na další dvě pozice v tabulce, o které bude ještě sveden tuhý boj mezi H.Benešovem, Jeseníkem a Prostějovem.

Na opačném pólu tabulky to bude také ještě velmi zajímavé a nikdo nemá nic jisté. S ohledem na snižování počtu účastníků a na vývoj v ligových soutěžích to momentálně vypadá na variantu, že bude sestupovat pět účastníků divize. Do konce soutěže je ještě daleko, takže se máme na co těšit.

V tabulce jednotlivců drží mírný náskok Karel Chlevíšťan z Oder před Tomášem Slavíkem z Minervy.

 

MS kraj

Dobroslavice ztratily body doma, a tak mají v čele náskok pouhého bodu před áčkem VOKD. Ve hře je také ještě Frenštát a SKK Ostrava B, kterému ale poslední zápas doma také hodně nevyšel, a ztrácí tři body. Na konci tabulky už to má zřejmě spočítané béčko Hlubiny, ale o další případné sestupové místo bude ještě určitě velký boj. Kolik družstev bude nakonec padat je velmi nejasné, vzhledem k počtu možných sestupujících z divize. A také nevím, jaký bude zájem o postup z nižších soutěží.

Michal Pavič vede pořadí jednotlivců s náskokem téměř deseti kuželek v průměru.

OL kraj

Áčko Břidličné sice podlehlo v minulém kole v domácím derby vlastnímu béčku, ale v souboji se Šumperkem uspělo a drží první příčku. Jaký má na čele náskok ale není jasné, protože zápis z utkání H.Benešov D – Mohelnice se někam zatoulal a k vedoucímu soutěže dosud nedorazil. Hrozbou sestupu je ohrožena minimálně spodní polovina tabulky, protože se dá předpokládat, že sestupovat budou dva až tři celky.

Jednotlivcům vévodí Ivo Mrhal z Břidličné před Jaroslavem Vymazalem ze Šumperka.

 

22. 2. 2015     Radek Malíšek