Komentáře k 3. a 4. kolu soutěží

21.10.2015 21:40

Po dvoutýdenní pauze, která byla vyhrazena pro soustředění juniorské reprezentace a soutěže ve třech kategoriích evropských pohárů, pokračovaly krajem řízené soutěže zápasy 3. a 4. kola.

SM divize

Na čele jsou se ztrátou jediného bodu celky Oder a Přerova B. V závěsu se drží Opava B a Minerva, které mají shodně jednu prohru. Na chvostu jsou zatím dvě družstva bez bodového zisku. Nováček soutěže Sokol Dobroslavice měl nevýhodu tří utkání na kuželnách soupeřů, která se srovná až v dalším průběhu soutěže. U Lipníku nad Bečvou jsem již na konci minulé sezony vyjádřil obavu, zda bylo dobrým tahem povolit hostování Z. Macháčka ml. v Přerově. Soutěž se jim podařilo zachránit, a tak uvolnili Přerovu teď i Z. Macháčka staršího, což už si myslím bude pro záchranu osudným tahem.  Nepříliš přesvědčivě vstoupily do soutěže i exligové Michálkovice, které bodovaly pouze v jediném domácím utkání s Dobroslavicemi. Druhý nováček z Břidličné zatím využívá znalosti domácí těžké kuželny.

3. kolo

Minerva deklasovala H. Benešov 8:0 (11:1), rozdíl hlavně v dorážce (170 kuželek, o 40 chyb méně). Domácí V. Heiser 476. O prohře Opavy s SKK Ostrava také rozhodl výrazně menší počet chyb. V. Peter dosáhl výkonu 475. Přerov v utkání s Lipníkem atakoval dosud nejlepší výkon Minervy (2733), když zahrál 2725. Domácí třikrát přes 470, Divila st. 485, Beňa st 479, Venclík 475. Sokolové z Michálkovic rozhodli s Dobroslavicemi ve 3. A 4. duelu, kde uhráli 118 kuželek. Hostující P. Číž dosáhl do plných 326 kuželek (celkem 428). Odry v Jeseníku dokázaly v poslední směně uhrát rovných 100 kuželek, a za to braly nakonec bod za celkovou remízu. Břidličná uštědřila kanára hostům z Krnova, kteří ztráceli zejména do plných (na chyby 45:41!?). Bez chyby hrál v tomto kole pouze P. Martinec (Minerva).

4. kolo

Michálkovice vedly na SKK 1:3, ale body zůstaly doma. Poslední dráha utkání D. Böhm 241 (152/89). Krnov přehrál Dobroslavice hlavně v dorážce. Překvapivě vysoko 7:1 zdolaly Odry doma Minervu, i když polovina duelů byla velice těsná. Jeseník v Břidličné otáčel z 2:0 na 2:3, ale poslední souboj i celé utkání vyznělo jednoznačně pro domácí. V H. Benešově bylo po dvou třetinách 2:2, Přerov ale drama v závěru nepřipustil. S. Beňa 462. Lipník začal doma s Opavou velmi dobře. Od třetí dvojice ale již tahal za kratší konec a zůstává bez bodového zisku.

Bezchybnou hru předvedli v tomto kole hráči Oder M.Pavič a M. Frydrych.

KP MS kraje

Po čtyřech kolech zatím nejvyrovnanější soutěž v kraji. Žádný celek v soutěži není bez výhry, ale ani bez prohry. Na čele je čtveřice šestibodových celků – VOKD A, Bílovec, Minerva B a překvapivě také Sedlnice B, které se loni pohybovaly ve spodních patrech tabulky. Na opačném pólu tabulky je také čtveřice celků, tentokrát dvoubodových.  Kuželky HB, Opava C, Bohumín B a kupodivu i vloni ještě divizní Hranice. V jednotlivcích jsou v první šestce čtyři hráči Bílovce, z nichž nejlepší je zatím T. Binar.

3. kolo

Ve všech utkáních kola se z výhry radovali domácí. VOKD B potrestalo dva výrazné výpadky v celku Bohumín C. Hostující J. Stuš zahrál v dorážce celkem pouhých 66 kuželek (19 chyb). Vyrovnané utkání se šťastným koncem pro domácí se hrálo v Opavě, kde domácí céčko zdolalo béčko Sedlnic. T. Valíček (Opava) dosáhl výkonu 454. V utkání SKK B s áčkem Poruby zastínila všechny muže, kterým se nepodařilo zdolat hranici 400 kuželek, L. Pouchlá výkonem 426. První body v soutěži získali hráči oddílu Kuželky HB doma s béčkem Minervy. M. Weiss (KHB) 445. O výhře Hranic nad Bílovcem rozhodla lepší dorážka ve druhé polovině utkání. Frenštát dokázal v Bohumíně porazit jenom 2225 kuželek (celkem 74 chyb!!).

4. kolo

Až poslední duel rozhodl o výhře Sedlnic nad VOKD B. Hranice držely na Porubě krok pouze v prvním bloku, pak už domácí byli lepším celkem. Minerva B rozhodovala také až v závěrečném souboji, kde předvedl vynikajících 480 T. Král. J. Martínková 454, R. Tvrdoň 451. SKK B výrazně zvítězilo v Bohumíně, když jejich majorem byla opět L.Pouchlá stejným výkonem jako v minulém kole 426. Tentokrát byla ale jedničkou utkání domácí L.Péli. Ta také zopakovala výkon z předchozího kola 444. Jednotlivé dráhy: 3. kolo 204/240, 4. kolo 233/211, teď ještě, aby se ty výborné dráhy sešly v jednom utkání,… Bílovec porazil Kuželky HB s nulou. K. Šnajdárek 454, F. Sýkora 457. Frenštát zdolal Bohumín C 6:2 o 113 kuželek, a přitom na dráhy to bylo 6:6.

                                                                                                                                      

KP OL kraje

Na prvním místě tabulky je bez ztráty bodu družstvo Kovohutě Břidličná B, které využilo příznivého losu, když hrálo třikrát na domácí kuželně. V těsném závěsu je Zábřeh C, který ztratil pouhý bodík. Tabulku uzavírají celky bez bodového zisku, Jeseník B a družstvo Šternberka, kterému se nedaří ve hře ani ve vyplňování a odesílání zápisů. V tabulce jednotlivců zatím na prvním místě R. Krejčí z Mohelnice.

3. kolo

Olomouc C přehrála domácí Mohelnici především lepší dorážkou ve druhé polovině utkání. L. Jašek 451, A. Machalíčková 444. Šumperk si jednoznačně poradil doma s Prostějovem. M. Sedlář 455/ bez chyby, P. Heinisch 454. O výhře Rýmařova nad Přerovem se rozhodlo až v posledním bloku. Vyrovnané utkání v Jeseníku rozhodlo pouhých 14 kuželek ve prospěch Přemyslovic. H. Benešov sahal v páté dvojici po remíze, chyběly 4 kuželky a závěr již vyzněl pro domácí Břidličnou. Šternberk vers. Zábřeh C 2:14!!??, (bez komentáře).

4. kolo

Břidličná nadělila v jednoznačném utkání kanára, družstvu Jeseník B. Olomouci se povedlo v utkání se Šumperkem střídání, (Kropáč na 2. dráze 241). Hosté v závěru stahovali, ale náskok byl veliký. O výhře Přerova rozhodly dva slabší výkony hostů ze Šternberka ve druhém a třetím bloku. Majoři: R. Petřík 458, P. Pick 450. Hosté z Mohelnice v dramatickém závěru urvali v Zábřehu cennou remízu (o 4 kuželky). R. Krejčí 447. Rýmařov byl lepší ve hře do plných a veze z Přemyslovic oba body. Prostějovu se v H. Benešově lépe dařilo v dorážce. M. Zaoral na dráze č. 3 nahrál 240 kuželek.

 

Radek Malíšek