Komentář k 5.kolu

01.11.2015 12:00

SMD

Dobroslavice zabraly v první polovině utkání, a i když se Ostrava v závěru snažila, první body zůstaly doma. Na výhře Opavy nad H.Benešovem měly velmi významný podíl dva výborné výkony  J. Němec 476 a P.Wolf 472. V Jeseníku to bylo drama až do konce. Hosté ještě před poslední dráhou brali oba body, před dorážkou ještě sahali aspoň po remíze, ale nakonec byli o šest kuželek šťastnější domácí. Lipník v Michálkovicích až v posledním souboji utekl z kanára a je stále bez bodu. Minerva začala proti Břidličné s přehledem, ale v závěru se hodně bála. L.Heiser i díky bezchybnému výkonu 456 vyhrál o kuželku a přes mocný finiš hostů zůstaly domácím k dobru ještě pouhé tři kuželky. Přerov v domácím utkání také rozhodoval až v posledním bloku. Velmi pěkný výkon předvedl hostující M.Frydrych 472.

MSK

Bohumín B se v Hranicích držel pouze první třetinu, pak domácí konečně zabrali a hosty jednoznačně přehráli. Vyrovnané utkání v H. Benešově rozhodla až poslední dráha, kde hosté získali 44 kuželek. Zajímavé porovnání výkonů domácích ve druhém bloku. J.Lakomý dosáhl v dorážce 114 kuželek s 19 chybami !!. J.Martiníková se dvěma chybami uhrála v dorážce jenom o dvě kuželky více(116). Nebýt výrazného výpadku v první směně, zřejmě by si Minerva B odvezla z Poruby oba body. Takto brali domácí za 3,5 vyhrané dráhy celkově cenný bodík. Hráči Frenštátu se zejména ve druhé půli utkání hůř vyrovnávali s těžkou dráhou na SKK, proto body zůstaly doma. Bílovec položil v Opavě základ vítězství již v prvním bloku, kde vyhrál oba duely. Výhru v závěru potvrdil pěkným výkonem F. Sýkora 454. Sedlnická děvčata doplněná o zkušené bardy dokázala bodovat i v Bohumíně a jsou zatím největším překvapením soutěže.

OLK

Jesenické béčko doma pořádně zabralo a jednoznačně porazilo H.Benešov C. V Mohelnici se vedení několikrát prohodilo a M.Symerský v posledním souboji pěkným výkonem 452 nakonec celkově o pouhé dvě kuželky otočil ve prospěch Přerova. Za hosty zahrál dobře i R. Petřík 456. Jako noc a den byly výkony Břidličné v prvních dvou směnách v Rýmařově. Zatímco po první prohrávala o 108 kuželek, po té druhé již o 46 vedla a v závěru svou výhru ještě potvrdila. Nejlepší byl P. Otáhal 466. První dva hráči Zábřeha dosáhli stejného počtu chyb jako celé domácí družstvo Šumperka. Rozdíl ale vůbec nebyl nehratelný. V závěru nakonec rozhodlo ve prospěch domácích pouhých 5 kuželek. Výsledek v Prostějově je možná až zbytečně krutý k hostujícímu HKK Olomouc C. Na dráhy to bylo celkově jen 6,5:5,5 (- 32 kuželek). Ve Šternberku to bylo přece jen jednoznačnější, o téměř 120 kuželek. A zdá se, že i zápis došel tentokrát v pořádku.