Komentář k 1. a 2. kolu soutěží

22.09.2015 13:43

Přináším pár vlastních postřehů z odehraných prvních kol v našich soutěžích.

Především jsem musel již po prvním kole velmi důrazně upozornit vedoucí družstev, aby věnovali větší pozornost vyplňování zápisů o utkání, protože množství chyb bylo vysoko nad únosnou mírou.  Myslím si, že to padlo na úrodnou půdu a v druhém kole byla situace výrazně lepší.

SM divize

Dobře do soutěže vstoupili tradiční lídři divize Minerva, Odry a Jeseník. K nim se přidalo možná trošku nečekaně béčko TJ Opava. Nejlepšího výkonu družstev dosáhla v prvním kole Minerva, která na domácích drahách porazila 2733 kuželek. Z individuálních výsledků stojí za zmínku v prvním kole výkon V.  Heisera(Minerva) 493 a M. Orálka (Opava B) 465 kuželek.

Ve druhém kole mne zaujaly výkony P. Hanniga (Jeseník) 484 v H. Benešově a T. Slavíka (Minerva), který dokázal zahrát 460 na těžké kuželně v Lipníku.

Jaký může být rozdíl v jednotlivých zápasech, kuželnách a výkonech dokazuje porovnání výsledků přerovského R. Goldemunda, který v úvodním kole na domácí dráze porazil 472 kuželek, na což „navázal“ ve druhém kole na SKK Ostrava výkonem 364 kuželek. Někdy to prostě nemusí sednout ani tak kvalitnímu hráči, jakým Roman bez pochyby je.

MS kraj

První kolo bylo vyhrazeno hostujícím družstvům, která nenechala domácím ani jediný bodík (jedno utkání se bude ještě dohrávat). Mne osobně překvapila prohra exdivizních Hranic na domácí půdě s béčkem Sedlnic. Velmi vyrovnaný souboj svedlo béčko SKK Ostrava doma s béčkem Minervy. O výhře hostů nakonec rozhodly pouhé dvě kuželky. Ve druhém kole naopak hosté vyšli téměř naprázdno, když jediný bodík vyválčilo družstvo VOKD B ve Frenštátě.

Výkony jednotlivců. V prvním kole P. Pavelka (Hranice) 459. Ve druhém kole R.Šimek (VOKD B )ve Frenštátě 445.

 

OL kraj

V prvním kole dva vyrovnané souboje, Přemyslovice – H.Benešov C (o 6 kuželek)a Jeseník –Zábřeh (o devítku). Z jednotlivců K.Kučera (Jeseník) 454, P.Pick (Šternberk) 450, R.Krejčí (Mohelnice) 459.

Velmi pěkné výkony padaly ve druhém kole. Jenom v H.Benešově při utkání se Šumperským béčkem padlo celkem šest výkonů nad 440, nejlepší  Rašťák(H.B. ) 463 a Ludrovský (Šumperk) 456. Za zmínku jistě stojí i dosud nejlepší ženský výkon. A.Machalíčková ( Olomouc C) dosáhla výkonu 468. Pěkně zahráli i R.Cundrla (Jeseník)v Přerově 461 a P. Chlachula (Rýmařov) v Zábřehu 455.

 

Radek Malíšek