22 – Dvaadvacáté kolo krajských soutěží

09.04.2017 11:19

SM-divize:

V posledním kole se hrálo v Ostravě utkání o první místo divize. Skončilo hladkým vítězstvím Minervy 7:1, ale jednotlivé souboje byly velmi vyrovnané. V ostatních utkáních již vcelku o nic nešlo. O pořadí již bylo rozhodnuto dříve. Z divize sestupují: HKK Olomouc C, TJ Břidličná a Sokol Dobroslavice, přičemž Sokol Dobroslavice bude ještě čekat na baráž o III.ligu. Zachrání je postup celku SM - Sokola Michálkovice. Vítězem SM-divize je jako mnohokrát předtím družstvo Minervy Opava. Mělo právo postupu do III.KLM. Oddíl Minervy se však vzdal práva postupu, a proto bude postupovat SKK Ostrava B a baráž s druhým týmem JM-divize bude hrát Sokol Michálkovice. První utkání kvalifikace se bude hrát 29.4.2017 na kuželně družstva Sokola Michálkovice (10:00 hod), odveta o týden později na kuželně oddílu JM-divize (Slovan Rosice B). Hraje se na 100 hs.

MS-kraj:

Také zde již bylo rozhodnuto v předposledním kole. Na skóre bylo lepší béčko Bohumína před VOKD. Sestupovat budou tři nebo čtyři družstva. Zatím není přesně určeno. Závisí to na úspěšné kvalifikaci o třetí ligu, sestupech z divize a hlavně na přihlášení družstev z okresních soutěží. Vše definitivně stanoví STK kraje.

OL-kraj:

Šumperk C udržel vedení a postupuje do divize. Hrál nejlépe ze všech týmů na venkovních kuželnách. Na druhé místo se nakonec po nejlepší jarní části dostal TJ Horní Benešov C. Béčko Břidličné skončilo po horší jarní části až třetí. Litovel B, H.Benešov D a Prostějov B budou pravděpodobně sestupujícími do okresů. Platí zde ale to stejné jako u MS-kraje.

Podrobnosti o výkonech jednotlivců i družstev najdete na našich webových stránkách (Zpravodaje) u statistik 22.kola jednotlivých soutěží.

Budeme vás na tomto místě informovat o termínech přihlášek pro novou sezónu 2017/2018 jak do soutěží SM-divize i obou krajů, tak i do SM-soutěží dorostu.