20 a 22. kolo soutěží

22.03.2015 12:23

SM divize

22. kolo ozdobily dva krásné individuální výkony. Maciej Basista z Hagemannu zahrál doma 494, čímž výrazně přispěl k hladkému vítězství nad béčkem Minervy. Na druhé straně ani vynikajících 503 kuželek Karla Chlevišťana nestačilo Odrám na zisk bodů v Horním Benešově. A protože jejich pronásledovatelé doma bodovali, čelo tabulky se opět vyrovnalo. První tři celky jsou v rozdílu jednoho bodu a boj o prvenství je tak stále otevřený. Hodně může napovědět vzájemný souboj Oder a Minervy v příštím kole. Horní Benešov si při předpokládaném nezájmu první trojice o postup, zajistil účast minimálně v baráži o 3.ligu. Jestli bude ještě nějaký adept na boj o postup, to se při pohledu na tabulku těžko odhaduje. Od pátého místa dolů to vypadá spíš na tuhý boj o záchranu. V tom si tentokrát polepšil Lipník a také Hagemann B. Olomouc spíše ztratila bod v souboji s Hranicemi, a to ještě mohla přijít o oba. O naději tak bude bojovat v příštím kole na Minervě. Zajímavé souboje budou k vidění také v Prostějově /hostí H.Benešov/ a v Krnově, kam zajíždí Jeseník. A také Přemyslovice ještě mohou zkomplikovat udržení Hagemannu.

V pořadí jednotlivců si pětistovkou hodně polepšil K.Chlevišťan, který tak vede s náskokem šesti kuželek před  T.Slavíkem z Minervy.

 

MS kraj

Souboj o prvenství v soutěži ještě nekončí. Poruba A je na čele s jednobodovým náskokem, ale Dobroslavice mají o utkání méně. V posledních dvou kolech tedy bude ještě o co hrát, a to nejen nahoře, ale i v dolní části tabulky. Hlubina to má jisté již delší čas, kdo ji však doprovodí je zatím pouze otázkou. Rozhodne se mezi třemi celky – N.Jičín, Sedlnice B a Poruba B. Možná rozhodne až poslední kolo v němž se utkají Poruba B s N. Jičínem. Každopádně budou souboje ještě velmi zajímavé.

V jednotlivcích vévodí tabulce M.Pavič z Nového Jičína s náskokem osmi kuželek před Petrem Bábíčkem z Frenštátu.

 

OL kraj

Vítězem soutěže se již v předstihu stal celek Břidličné A. Tajenka tak zůstáva v tom, kdo soutěž opustí. A těch týmů může být podle vývoje v jednotlivých soutěžích celkem dost. Jistotu má déčko H.Benešova a béčko Jeseníku. Kdo bude další, a kolik jich vlastně bude, o tom se rozhodne v posledních dvou kolech soutěží. Podle současného stavu nemohou být v klidu ani v Litovli, Rýmařově a céčko v H.Benešově. Vše se bude odvíjet od situace ve třetích ligách.

Tabulku jednotlivců vede I.Mrhal z Břidličné před J.Vymazalem ze Šumperka.