19, a 20, kolo soutěží

08.03.2015 21:44

SM divize

Tři vedoucí celky bodovaly naplno, takže se na čele nic nezměnilo. V dalším kole má ale Minerva A volný los a to by mohlo znamenat ztrátu těsného kontaktu. Horní Benešov si začíná budovat pozici pro postup do ligy (baráže). Velmi dobrou jarní formu potvrdil v utkání s Olomoucí Krnov, který patří mezi tři nejlepší jarní týmy soutěže. Hranice na jaře doma ještě neprohrály, a i tentokrát si s přehledem poradily s Hagemannem B. Dolní polovina tabulky se ještě více vyrovnala, a tak jistotu setrvání v soutěži nemají celé dvě třetiny celků. Napovědět může příští kolo, kde se utkají Lipník s Olomoucí, Hranice na Minervě a H. Benešov s Hagemannem. Ale do konce je ještě hodně daleko a mohou rozhodovat i volné losy v dalších kolech soutěže. V jednotlivcích si pořadí vyměnili P. Dvorský s K.Chlevíšťanem ale stále jsou společně s T. Slavíkem v jediné desetince.

MS kraj

Zaváhání Dobroslavic v Bohumíně nevyužilo áčko Poruby, které prohrálo ve Frenštátě, kde nebyly úplně regulérní podmínky. Podle zápisu nebyla na kuželně minimální předepsaná teplota pro zahájení utkání. Vedoucí soutěže a STK zatím netrestali, ale pokud by se situace měla opakovat, bude postupováno dle platných předpisů. Za mne v této chvíli pouze jedno sdělení. To, že je někdo na kuželně v pronájmu je jistě náročné finančně i organizačně, ale nemůže to být důvodem pro porušování technických ustanovení pro přípravu kuželny k utkání. Do konce jsou ještě tři kola a rozdíl jednoho bodíku ještě nemusí nic znamenat. Na konci je Hlubina již jasná. O dalším sestupujícím se může rozhodnout až vzájemným soubojem VOKD B a N.Jičína v posledním kole. Ale nepředbíhejme.

OL kraj

Břidličná A si již před posledními třemi koly soutěže zajistila výhru a postup do divize. Gratuluji. O další „medailová“ umístění ještě bude souboj. Napínavější to určitě bude na konci tabulky, kde zatím není jasné, kolik bude padat družstev, ani která to budou. Horní Benešov D to má jisté. Béčko Jeseníku má ještě teoretickou naději a další minimálně tři družstva v tom ještě „plavou“. Naději vykřesala Litovel až v posledním duelu svého zápasu s Bruntálem. A velmi zajímavého výsledku dosáhl Šternberk v Břidličné. Po pěti (šťastných) soubojích bylo vlastně rozhodnuto o vítězství hostů a poslední domácí hráč upravoval na těsný celkový poměr 5:3.