14 – Čtrnácté kolo krajských soutěží

06.02.2017 14:40

SM-divize:

Nejlepší výkon Michálkovic v sezóně v Horním Benešově. I když domácí nezahráli špatně, na hosty to nestačilo. Domácí P.Dankovič zahrál nejlépe v sezóně doma (485). Druhou výhru z venku veze béčko Ostravy z Olomouce. Prohrávalo sice 2:0, ale zápas zcela otočilo. Ostatní zápasy vyhráli domácí hráči. Bylo to všude vcelku vyrovnané. Minerva s Břidličnou rozhodla až po polovině utkání. Dobroslavičtí byli v Jeseníku blízko aspoň k remíze, když v závěru málem dotáhli ztrátu 88 kolků. V Krnově zůstávalo Sedlnicím ještě 15 kolků a Opava vedla v Ostravě 3:1 a +44.

MS-kraj:

Všichni favorité v tomto kole vyhráli. Vedoucí trojka si udržuje dvoubodový náskok před Minervou B. Utkání kola se ale hrálo v Horním Benešově, kde Poruba vydřela výhru o 3 kolky, po velmi dobrých výkonech obou celků. Boj o sestup bude také ještě zajímavý. Kromě již ztraceného béčka Poruby nemá ještě jistou záchranu víc týmů. Kromě v Bohumíně opravdu vyrovnaná střetnutí v tomto kole. N.Jičín (-38), H.Benešov (-3), Hlubina (-19), Sedlnice (+30), VOKD B (-20).

OL-kraj:

Břidličná B se v Šumperku marně pokoušela o zachování náskoku pěti bodů. Zahrála sice nejlépe z hos-tujících družstev v sezóně, ale na oba Šumperky to bylo málo. Béčko dokonce vyhrálo s Rýmařovem 8:0 a bylo v sezóně doma úplně nejlepší. Do čela sezónních výkonů se dostal nestárnoucí M.Adámek (471). Dobře zahrálo C-družstvo Horního Benešova v Přemyslovicích proti Litovli a při dvou remízách jednotlivých hráčů získalo oba body. Venku ještě vyhrály Přemyslovice B po dobrém závěru v Lipníku. Také zde se hrálo utkání kola, a to v Zábřehu. Nejlepší výkon v sezóně - oba týmy a v jednotlivcích R.Petřík (488). O jeden kolek pro domácí!