11 – Jedenácté kolo krajských soutěží

11.12.2016 09:32

SM-divize:

Velmi dobrou dorážkou v závěru udržel T.Slavík první místo v soutěži jednotlivců a také výhru pro svůj tým v Jeseníku. Minerva tak připravila domácím první prohru doma na podzim. Druhou prohru po sobě zaznamenaly Michálkovice v Břidličné a za vítězem podzimní části Minervou Opava zůstávají druhé. Protože zatím není známo, jestli vedoucí týmy budou mít zájem o postup do III.ligy, tak je šance pro postup i pro baráž i pro další týmy v tabulce. Doma neztratily ani jeden bod Michálkovice. O udržení bude na jaře bojovat nejméně sedm družstev. Příští týden se bude dohrávat utkání béček Opavy a Horního Benešova.

MS-kraj:

Po polovině soutěže jsou na tom zatím nejlépe tři družstva, která mají shodně tři porážky: Bohumín B, Bílovec, VOKD A.  Tato tři družstva (spolu i s béčkem Minervy) neztratila doma ani bod. Také dalších nejméně šest týmů bude mít na jaře šanci zlepšit své postavení. Nejhůře je na tom poslední VOKD B a boj o záchranu čeká na další tři-čtyři týmy. V jednotlivcích se drží na čele A.Ledvinová z Hranic před L.Petrem ze Sedlnic a R.Honlem z Bohumína.

OL-kraj:

B-tým Břidličné vyhrál v posledním kole doma s Prostějovem a jako jediný zůstal doma bez porážky. Prohrál jen jednou v Přemyslovicích. Na druhém místě skončil Šumperk C a má také doma spolu se svým B-družstvem aktivní bilanci. Dvě první družstva získala již na ostatní menší odstup. Dalších sedm týmů tvoří střed a zbytek bude bojovat o udržení. Přes nezdar v posledním kole udržel P.Chlachula první místo v jednotlivcích. Následuje ho Z.Fiury ml. a R.Smrčková.

Podle stavu po polovině ve III.ligách C a D by zatím sestupovala do SM-divize 3 družstva. Znamená to, že by z divize sestoupila čtyři nebo tři družstva.

Soupisky pro jarní část zasílat do 31.12.2016. Pokud oddíl nezašle pro jarní část novou soupisku družstva, má se za to, že soupiska pro jarní část je shodná se soupiskou, kterou oddíl zaslal pro podzimní část.