09 – Deváté kolo krajských soutěží

20.11.2016 17:03

SM-divize:

Michálkovice se na čele osamostatnily a mají tříbodový náskok před béčkem Ostravy. Překvapením byla výhra Opavy v Sedlnicích. Domácím nevyšel druhý zápas a stále museli dotahovat ztrátu. Už to vypadalo na remízu,ale opavský Matusek zachránil poslední dorážkou svému týmu oba body. Ostatní zápasy vyhráli domácí. Jeseník sice vedl v Ostravě 3:1, závěr však patřil domácím. Svému nejlepšímu výkonu doma se přiblížil H.Benešov B a přehrál Minervu, která ale nebyla v kompletním složení. Michálkovičtí přehráli áčko Ostravy až v závěru, kdy se nakonec podařilo J.Linhartovi překonat rekord kuželny (473)! V neděli vyhrála Břidličná těsně s Dobroslavicemi.

MS-kraj:

Vedoucí družstva v tomto kole ztrácela, až na Horní Benešov, který v neděli přehrál béčko Sedlnic a získal si tak dva body náskok před čtveřicí pronásledovatelů. Další dva body zpět jsou tři družstva a ostatní se nacházejí v pásmu sestupu. Body z venku veze přesvědčivě Bílovec z Hranic a také béčko Hlubiny z N.Jičína. Ostatní čtyři zápasy pro domácí. I přes pěkný výkon R.Honla nezískali na Sareze body hosté z Bohumína. Nakonec to nejlepší, na Minervě padla první pětistovka zásluhou T.Krále.

OL-kraj:

Ve vedení se oddělila dvojice Břidličná B a Šumperk C, která má tříbodový náskok na Rýmařov a Přerov. Další tři oddíly mají o bod méně a zbývající týmy musí bojovat o záchranu. Svým letošním nej-lepším výkonem doma nedal Rýmařov šanci H.Benešovu a poprvé se objevil výsledek 8:0. Také céčko Šumperka zahrálo v H.Benešově nejlépe z hostujících týmů v sezóně a také vysoko zvítězilo. Prostějov se dostal z posledního místa, kam odsunul D-tým H.Benešova. Velmi dobře zahrála K.Chládková na kuželně Přemyslovic (460). V čele jednotlivců zůstává nadále P.Chlachula.

Ohledně postupů a sestupů platí to stejné, jako v minulém kole. Divize – postup: 1 + případně vítěz kvalifikace, sestup: čtyři nebo tři. Krajské přebory – postup: vítězové, sestup: 3-4.