07 –Sedmé kolo krajských soutěží

06.11.2016 14:08

SM-divize:

Michálkovice neztratily na své kuželně ani bod a to dokazovaly i s Dobroslavicemi. Hostům se sice podařilo vyrovnat na 2:2, ale závěr patřil domácím. O dva body zpět jsou tři družstva. Béčko Ostravy sehrálo vyrovnaný zápas s Opavou, když se rozhodlo až v závěru. Další dva týmy vyhrály svá utkání na kuželnách domácích. Minerva v Olomouci získala převahu v poslední třetině, kdy dvojice Slavík a Slanina sama nahrála 149 kolků. Jeseník zahrál v Krnově zatím nejlépe z hostujících družstev a od začátku měl navrch. Jedinou výhru Krnova získala M.Rychová. Ostravské áčko dovede v H.Benešově bodovat, avšak tentokrát družstvo domácích zahrálo nejlépe v sezóně a B.Čuba a M.Klich zároveň v jednotlivcích. V Sedlnicích měli hosté naději na body až do posledního setu, kdy ještě měla Břidličná navíc deset kolků. Rozhodla poslední padesátka J.Toboly (247).

MS-kraj:

Většinou kolem 6:2 vyhrávali domácí v tomto kole. Mnoho těchto výher bylo ale velmi těsných, snad jen na Minervě byl rozdíl trochu větší. Domácí tu opět navýšili svůj sezónní výkon. Za zmínku zde je i výsledek hranické A.Ledvinové v závěru (487). Jedinou výhru pro hosty získal Bílovec v Ostravě, a to s áčkem po velkém boji. Dvojice Bílovce, M.Zezulka a D.Binar, nahrála v poslední třetině 52 kolků, což nakonec stačilo na výhru o 3 kolky. V zápase o první místo v neděli se čekal vyrovnaný boj. Rozhodo-valo se až v poslední třetině, kdy domácí dohnali ztrátu a vyhráli rozdílem 22 kolků. Vedou nyní tři družstva, která mají 10 bodů, následovaná peletonem pěti týmů s dvoubodovou ztrátou.

OL-kraj:

V předchozí soutěži byli úspěšnější domácí, zde však dominovali hosté. Kromě jednoho utkání vyhráli hosté všechna zbývající utkání. A tři z nich byla opravdu velmi natěsno. V Rýmařově bojovali domácí o vedení s Břidličnou, kterou mohli vystřídat na čele soutěže. V závěru rozhodoval opravdu každý hod a hosté nakonec udrželi jak vedení, tak i výhru o 2 kolky. První výhra Litovle se v Hor.Benešově rodila velice těžko, bylo to nakonec o 1 kolek! Další výhra o dva kolky se udála v Přemyslovicích, kde céčko H.Benešova bylo šťastnější. Zde se o výhru přičinily obě dámy, které se nezalekly mužské přesily. Po třech domácích prohrách v řadě klesnul na poslední místo Prostějov B a vystřídal tak tým Litovle B. V čele zůstala Břidličná B, na druhé místo se posunul Šumperk C se ztrátou dvou bodů.

V příštím komentáři (08) se trochu zamyslíme nad možnostmi postupů a sestupů z krajských soutěží.