05 –Páté kolo krajských soutěží

16.10.2016 12:57

SM-divize:

Po tomto kole nezůstalo žádné družstvo bez porážky. Vcelku jasně prohrál Jeseník s áčkem Ostravy, druhý neporažený tým ostravské béčko živilo naději do poloviny utkání. Po výhře L.Pouchlé si hosté v Sedlnicích vytvořili při vedení 2:1 náskok 32 kolků. Pak ale nastoupil J.Tobola a otočil pro domácí. Dvakrát utrpěli nejvyšší porážku hráči Olomouce, jednou v odloženém utkání v Ostravě a v pátém kole v Michálkovicích. Menší náskok měli po dvou třetinách hráči Opavy B v místním derby s Minervou. Závěrečná dvojice hostů však jednoznačně rozhodla. V Břidličné ve vyrovnaném zápase družstev ze stejného okresu domácí sice vyhráli čtyřikrát, ale jediný větší rozdíl ve druhém souboji nakonec rozhodl o dělbě bodů. STK odložila jedno utkání pro onemocnění hráčů.

MS-kraj:

Po jediné prohře v prvním kole se do čela dostaly Hranice, které vyhrály s vedoucím celkem Horního Benešova. Rozdíl kolků se navýšil hlavně v posledním utkání. Stejně vysokým výsledkem vyhrál celek Bohumína B a je za Hranicemi druhý jen o skóre. Je vidět, že se hráčům vyplácí trénovat i na jiných kuželnách, aby pak byli v zápasech nejlepší. Za touto dvojicí týmů čeká na příležitost pětičlenná skupina pronásledovatelů se ztrátou dvou bodů. Velmi dramatický musel být zápas Opavy a Sedlnic se závěrečnými výkony K.Škrobánka a L.Petra a ziskem pro hosty o 6 kolků. Opět vysoký nához zaznamenali doma hráči a hráčky Minervy B. Překvapila vysoká výhra Hlubiny s Bílovcem, který kvůli volbám nemohl hrát doma.

OL-kraj:

Dohrály se odložené zápasy z prvního kola, ale páté kolo opět nemohlo být kompletní, protože hráči Lipníka zjistili, že zdravých hráčů pro hru je nedostatek. Bude sehráno v pátek 28.10..Suverénně vítězí béčko Břidličné a má už tříbodový náskok před Rýmařovem. Ten ztratil bod remízou v dohrávce, ale v pátém kole pomohla k výhře s Přemyslovicemi svým nejlepším výkonem R.Valová. Oba šumperské týmy zahrály na venkovních kuželnách velmi dobře, ale nestačilo to. Domácím vždy zůstalo trochu kolků navíc. Výkon kola zaznamenal M.Dostál z H.Benešova-487. První bod za remízů má Litovel B. I když v tomto kole nehrál, zůstává na prvním místě v jednotlivcích Z.Fiury ml. před P.Chlachulou.