Postupy a sestupy po 20. kole

20.03.2016 20:03

20. kolo divize nebylo kompletní. Zápas Oder s SKK Ostrava byl odložen na 5. 4. 2016. Na postup družstva Oder to podle mne ale nebude mít žádný vliv. V souboji o druhé postupové místo učinil velmi důležitý krok Přerov B výhrou v Krnově. Opava B naopak prohrála na kuželně městského rivala (Minervy). V dalším kole bude doma v přímém souboji s Přerovem bojovat alespoň o teoretickou naději do posledního kola. V záchranářském souboji si polepšila Břidličná, která bodovala doma s Dobroslavicemi a přeskočila v tabulce Krnov. Zatím to stále vypadá na jednoho sestupujícího a tím bude s největší pravděpodobností Lipník. Ale stát se může ještě mnohé.

V MS kraji se na čele osamostatnila dvojice SKK Ostrava B a Spartak Bílovec.  Sedlnice po prohře na Porubě ztrácejí dva body a myslím, že ze hry o vítězství v soutěži vypadávají. Bílovec nadělil doma kanára celku Minerva Opava B a SKK B po třech prohrách v řadě vykřesalo naději. Nechci být špatným prorokem, ale pro mne je v posledních dvou kolech favoritem Bílovec. Frenštát i přes výhru s KHB je zřejmě jistý sestupující. Souboj o další dvě sestupové pozice se bude ještě dotýkat čtyř družstev, která mezi sebou odehrají několik vzájemných zápasů a konečný stav v tabulce se stále ani neodvažuji odhadovat.

 V OL kraji oba vedoucí celky remizovaly a zůstává mezi nimi rozdíl jednoho bodu. O vítězi soutěže se s největší pravděpodobností rozhodne v příštím kole v utkání HKK Olomouc C – Břidličná B. Sestup nemine družstvo SKK Jeseník B a ještě teoretickou naději na záchranu má Šternberk. O třetí sestupové místo ještě svedou boj Mohelnice a Horní Benešov C, kteří změří síly v posledním kole v H.Benešově.

Nyní ale následuje velikonoční pauza a já přeji všem pěkné velikonoční svátky a mnoho sil do posledních bojů v dlouhodobých soutěžích.

Hned po velikonocích proběhnou volební shromáždění zástupců oddílů, která zvolí nový výkonný výbor MS a OL kraje. A já přeji účastníkům šťastnou ruku při volbě nových orgánů.

Radek Malíšek