Postupy a sestupy po 19.kole

14.03.2016 20:36

Další kolo opět zamíchalo postupovými i sestupovými kartami ve všech soutěžích.

Vedoucí celek divize sice venku ztratil, ale náskok má dostatečný a los taky není pro Odry zrovna nevýhodný, proto očekávám, že v posledních kolech potvrdí postup.  O druhé postupové místo bude ještě velký souboj. Přerov v tomto kole potvrdil výbornou domácí formu, ale nyní ho čekají dva venkovní zápasy. Jednak na těžké kuželně Krnova, který hraje o záchranu a v předposledním kole zajíždí do Opavy, kde může být k vidění přímý souboj o postup do ligy.

Na konci tabulky se situace vyrovnala a zřejmě o jediné sestupové místo bude ještě také boj. Lipník si výrazně pomohl výhrou s Krnovem. Břidličná přivezla cenný bod z Michálkovic a stále má bodík náskok. Možná se bude rozhodovat až v posledním kole (Břidličná-Lipník). Krnov si situaci značně zkomplikoval, a i když je třetí od konce, jeho los není úplně růžový. Má sice ve dvou utkáních k dobru výhodu domácí dráhy, ale hostí oba kandidáty na postup do ligy a určitě to nebude mít jednoduché.

V MS kraji se zdá, že béčku SKK došel dech a zaznamenalo tři prohry v řadě. Na čele je tak již trojice družstev se stejným bodovým ziskem SKK Ostrava B, Sedlnice B a Spartak Bílovec. V posledních kolech mají vedoucí celky tyto soupeře:

SKK Ostrava       doma VOKD B                   venku Bohumín B           doma Sedlnice B

Sedlnice B           venku VOKD A                 doma Bohumín B            venku SKK Ostrava B

Bílovec                 doma Minerva B              doma Frenštát                 venku VOKD A

No bude to ještě zajímavé.

Na sestupových příčkách se to v MS kraji ještě více zamotalo a v ohrožení je stále pět družstev. V posledních třech kolech je čeká ještě mnoho vzájemných soubojů, které rozhodnou o tom, kdo doprovodí již téměř jistého sestupujícího (Frenštát) do nižší soutěže.

V OL kraji doma zaváhalo céčko HKK Olomouc a přepustilo vedení Břidličné B. Břidličná má lepší los (dva zápasy doma), ale v předposledním kole hraje v Olomouci, a to může být souboj o postup.

Jistým sestupujícím již je družstvo Jeseník B. Šternberk má ještě šanci na záchranu, ale nepříliš šťastné rozlosování. O třetím sestupujícím se rozhodne možná až v posledním kole v zápase H.Benešov  C – Mohelnice.

R.M.