Konečné výsledky soutěží

10.04.2016 18:25

V divizi si Odry definitivně zajistily postup již v úterní dohrávce 20. kola s SKK Ostrava. Přerov potvrzoval druhou postupovou příčku až v poslední třetině utkání s Michálkovicemi. Na čele tabulky se tak nic nezměnilo. Poslední Krnov hostil doma celek TJ Opava B a začátek utkání na záchranu příliš nevypadal. První dva duely vyhráli hosté. Ve třetím utkání to bylo vyrovnané až do poslední dorážky, kde se přece jen lépe dařilo otevírat domácí M. Rychové a zahájila tak obrat v utkání. Nestárnoucí J.Jedlička na svého soupeře vlétl neohroženě a rozhodl už na první dráze. Domácí pak završili obrat i v posledních dvou soubojích, čímž se odpoutali od poslední příčky v tabulce. Břidličná od začátku přehrávala družstvo Lipníku, kterému tak zůstal v ruce Černý Petr v podobě sestupu do nižší soutěže. V tomto okamžiku je tak Lipník jediným sestupujícím celkem ze SM divize. Možná, že se situace ještě změní a třeba těch sestupujících může za určitých okolností být i více. Tady bych odkázal na článek 12g Rozpisu SM divize a věřím, že ho mají družstva dobře nastudovaný.

MS kraj

Tady mi prognóza na výsledek souboje o postup hrubě nevyšla. Chlapci z Poruby byli minulým komentářem (podle vlastního vyjádření) nabuzeni a podali zcela nestandardní výkon (2541). Musel jsem se dívat daleko do historie, abych našel, kdy zahráli lépe. Ani tomu asi sami nebudou věřit, ale bylo to 26. 11. 2011 (2569). Bílovečtí na tento nečekaný vzestup domácích nedokázali reagovat a odvezli si vysokou prohru 1:7. A protože SKK konečně zabral a porazil doma Sedlnice 6:2, postup nakonec slaví v Ostravě. Na konci tabulky si vyměnili pozice béčko VOKD a Hranice, ale to je již nad sestupovými příčkami. V souboji posledních celků zvítězilo céčko Opavy ve Frenštátě, nicméně sestupují oba.

OL kraj

Přímý souboj o to, kdo doprovodí do nižší soutěže Šternberk a béčko Jeseníku se odehrál v H. Benešově. Vyrovnané to bylo však pouze v první třetině utkání, pak už kralovali domácí a zajistili si účast v soutěži i pro příští ročník. Na opačném pólu tabulky se čekalo zda HKK Olomouc potvrdí své ambice na kuželně posledního týmu. A věru nebylo to určitě jednoduché. Po dvou třetinách vedli domácí 3:1 o 37 kuželek. Ještě 50 hodů před koncem to bylo na kuželky úplně vyrovnané, nakonec se však přece jen radovali hosté. Zajistili si tak po roční pauze opět místo v SM divizi.

Postupy z okresních soutěží

Přestože ve všech okresech ještě nejsou přebory družstev ukončeny, dle dostupných informací mají zájem o postup do krajských přeborů následující celky:

Moravskoslezský kraj                                                        Olomoucký kraj

RSKK OSIR Raciborz                                                        TJ Horní Benešov E

SKK Ostrava C nebo UNIE Hlubina C                                KK Šumperk C

TJ Nový Jičín                                                                     TJ Tatran Litovel B

Všem postupujícím gratuluji a přeju mnoho úspěchů ve vyšší soutěži. Sestupujícím přeji brzký návrat a všem děkuji za spolupráci v uplynulém ročníku a během celého funkčního období.

Věřím, že se budeme společně setkávat při vzájemných soubojích a nejen při nich na všech kuželnách v našich krajích.

Radek Malíšek

Předseda STK MS a OL kraje v.v.