21 – Jednadvacáté kolo krajských soutěží

02.04.2017 09:38

SM-divize:

V Severomoravské divizi se na rozdíl od obou krajských přeborů bude rozhodovat až v posledním kole a po dohrávce. O prvním místě rozhodne vzájemné utkání dvou nejlepších ve finálovém kole, šanci na kvalifikaci mají i Michálkovice. Ohledně sestupů z divize se stále neví, kolik SM-družstev sestoupí ze III.lig, jestli dvě nebo tři. Podle toho budou známí sestupující z divize. A konečný stav této soutěže určí až závěrečná baráž mezi druhými týmy jižní a severní Moravy. Po špatných výkonech v jarní části se nakonec těsně zachránil sedmý Jeseník, další v pořadí musejí čekat na poslední kolo a kvalifikaci.

MS-kraj:

Moravskoslezský kraj se rozhodl v předposledním kole. B-družstvo Bohumína nedalo doma šanci áčku Poruby a postupuje. Oba týmy patřily na jaře k nejlepším. Také zde se musí čekat na to, kolik družstev do kraje sestoupí z divize a kolik postoupí z okresů. Kromě jistých posledních dvou jsou v pásmu sestupu další týmy.

OL-kraj:

Skoro celou sezónu bylo ve vedení béčko Břidličné, ale závěr patřil družstvu Šumperk C a je před posledním kolem jistým postupujícím. O sestupujících platí stejné jako v MS-kraji. Jistotu nemají čtyři poslední týmy, vše bude záležet na sestupech z vyšších tříd, na kvalifikaci o III.ligu a na přihláškách do krajů a přihláškách z okresních přeborů.