17 – Sedmnácté kolo krajských soutěží

27.02.2017 06:41

SM-divize:

Tři ostravské oddíly bojují o postup i baráž. Béčko SKK vyhrálo počtvrté za sebou a dostalo se do vedení. A-družstvo přehrálo doma dosud vedoucí Minervu Opava a Michálkovice vybojovaly výhru v Sedlnicích, když rozhodl v posledním zápase výkon sezóny J.Linharta (479). Překvapivé body získal Krnov v Opavě, stejně těsná výhra se zrodila v Dobroslavicích, takže se boj o záchranu stal o něco zajímavějším. Jedinou přesvědčivou výhru získal Jeseník nad již odevzdaným týmem HKK C. Zde si vytvořila svůj osobní rekord J.Smejkalová (467). STK bude rozhodovat o neodehraných zápasech.

MS-kraj:

Boj o první místo se soustředil na dva celky, které v jarní části jsou zatím bez prohry. Vedoucí béčko Bohumína mělo hodně starostí se Sedlnicemi, rozhodlo se až v poslední třetině. Áčko Poruby zahrálo jako celek velmi dobře na Minervě a ani pěkné výkony obou Králů domácí nezachránily. První výhru má na kontě béčko Ostravy s N.Jičínem. Pro oba celky zdá se nebude záchrany, případní další sestupující budou známi až na konci soutěže.

OL-kraj:

Zde se situace v boji o vedení v tabulce zdramatizovala. Přemyslovice v Břidličné zahrály nejlepší výsledek sezóny a béčko Břidličné poprvé doma prohrálo. Pronásledovatel Šumperk C musel bojovat o remízu s Litovlí a má ztrátu pouhý bod. Velmi dobře si na jaře vede i Zábřeh C, který se dostal na 3.místo. Stejně tak i C-družstvo H.Benešova a je už čtvrté. Po podzimu poslední H.Benešov D vyhrál překvapivě v Přerově, když rozhodla hlavně rod. Hendrychů (Ji+Ja+Pa). Jiří se po svém výkonu (488) posunul do čela jednotlivců. V Rýmařově byly tentokrát ozdobou výkony domácí Romany i Jany.