16 – Šestnácté kolo krajských soutěží

19.02.2017 21:28

SM-divize:

HKK Olomouc ztratil pravděpodobně poslední naději na udržení v soutěži. K výhře domácích v utkání s Michálkovicemi chyběl nakonec jeden kolek! Béčko Ostravy si doma udržuje vítěznou bilanci, ale se Sedlnicemi museli domácí bojovat až do posledního utkání. V Horním Benešově i v Krnově dosáhli domácí bez obtíží s výsledek 7:1. Krnovský F.Vícha a družstvo domácích podali nejlepší výkony sezóny. Opavské derby bylo až do čtvrtého zápasu vyrovnané, potom rozhodla poslední dvojice Minervy. Všichni hráči Jeseníku se vešli do rozmezí 19 kolků a to nakonec stačilo na těsnou výhru domácích s Ostravou. Tři nedohraná utkání: 2x Michálkovice a 1x Jeseník.

MS-kraj:

Další dva body ztratil doma Bílovec s Hlubinou a na čele se osamostatnila dvojice Bohumín B a VOKD A, která má již 4-bodový náskok. Je dost možné, že se o postupu rozhodne až v předposledním kole, kdy se oba soupeři utkají spolu. Bohumín B i VOKD A vyhráli s přehledem své zápasy venku s družstvy na posledních dvou místech. K výhře KHB doma s Hranicemi také přispěl výkonem sezóny M.Procházka (482). Jinak vyrovnané utkání céčka Bohumína s Minervou B rozhodla L.Bogdanowiczová (450).

OL-kraj:

Šumperk C snížil náskok Břidličné na dva body, která v Hor.Benešově zachránila remízu až v závěru. Oba Šumperky dosáhly shodného výkonu, ale pro béčko to bylo málo. Přerov zde byl nejlepší z hostujících družstev v sezóně. Nejlépe v sezóně doma zahrál i Zábřeh C a jasně vyhrál s Litovlí. Prostějov měl v Lipníku po výkonu Pe.Černohouse ještě šanci na zisk bodů. Poslední zápas rozhodl pro Lipník. Hosté z Rýmařova v závěru ve vyrovnaném utkání Přemyslovice nezdolali a body těsně zůstaly doma.