13 – Třinácté kolo krajských soutěží

22.01.2017 06:13

Další (čtrnácté) kolo se bude hrát 4.2.2017až po finálových přeborech krajů jednotlivců.

SM-divize:

V tomto kole se opět neodehrálo jedno utkání, kuželna v Michálkovicích byla mimo provoz. Zbývající utkání patřila domácím celkům, až na zápas v Dobroslavicích, kde po dobrém začátku vyhráli nakonec ostravští hráči. Šanci na zisk bodů venku měl i Horní Benešov na kuželně druhého družstva Ostravy, potřeboval by ale k tomu tři devítky navíc. Minerva v neúplné sestavě nestačila na Sedlnice, totéž se dá říci i o Jeseníku v Břidličné. Olomoučtí drželi krok v Opavě pouze v úvodní třetině. První zůstává Minerva, ale již dvě utkání jsou odložena.

MS-kraj:

Zde se hrálo utkání kola. Bílovec po sedmi výhrách v řadě hostil béčko Bohumína. Bohumín tuto sérii domácích po výkonu sezóny přerušil a opět tím vyrovnal čelo tabulky. Bílovec vsadil na úvod zápasu, hosté ale příliš neztratili a v posledním utkání rozhodl o výhře R.Honl. To byla jako v divizi jediná výhra hostujícího celku. Ostatní byla vcelku přesvědčivá pro domácí, až na utkání v Bohumíně, kde o výhře C-družstva rozhodlo 20 kolků a přispěl i pěkný výkon J.Stuše. Do čela tabulky se dostalo A-družstvo Poruby o nepatrně lepší skóre, beznadějně poslední zůstává jeho B-družstvo.

OL-kraj:

Náskok béčka Břidličné se po očekávané výhře doma se Zábřehem zvýšil na pět bodů. Šumperští ztratili po dramatickém boji v Rýmařově a na druhé místo se tak dostal Přerov, který získal dva body až v závěru s Litovlí. Doma opět ztratilo béčko Prostějova s druhým týmem Šumperka. Tentokrát ale po velkém boji, když pro hosty zůstaly na závěr pouhé dva kolky! Druhou výhru hostů získali hráči posledního celku překvapivě v Přemyslovicích, také velmi těsným rozdílem 22 kolků. Jedinou opravdu jasnou výhrou byl tedy propad Lipníka v Horním Benešově.