08 – Osmé kolo krajských soutěží

13.11.2016 11:45

SM-divize:

Všechna družstva horní poloviny tabulky vyhrála, jen ostravské derby skončilo remízou. Minerva si s Krnovem opět zvýšila své maximum, T.Slavík i celé družstvo. V Opavě drželi domácí vyrovnanou hru dvě třetiny utkání, o těsné výhře vedoucích Michálkovic rozhodl P.Řepecký. Jeseník získal jistou výhru o 200 kolků proti nekompletnímu Hor.Benešovu. Sedlničtí hráči měli před posledními dvěma zápasy dostatečný náskok, který udrželi i přes snahu domácích Dobroslavic. 18 kolků jim zůstalo. Břidličná doma zahrála nejméně v této sezóně a využili toho hráči HKK k zisku důležitých bodů.

MS-kraj:

Vedoucí trojice se udržela na čele. Hranice bez problémů doma porazily N.Jičín, Bohumín B bojoval v místním derby s céčkem a vyhrál v letošním nejlepším výkonu družstva i R.Honla. Blízko k prvním bodům bylo béčko VOKD, dvacet kolků jim s H.Benešovem nakonec chybělo. Dvoubodovou ztrátu na vedoucí trojici mají dva týmy, VOKD A a Sp.Bílovec. V příštím kole budou opět velmi zajímavé zápasy, které budou důležité pro pořadí v tabulce.

OL-kraj:

Břidličná B si po vyrovnaném utkání s Lipníkem (19 kolků) udržela první místo. Dva body za ní je nyní C-družstvo Šumperka po výhře nad svým B-družstvem. Přerov svým druhým výkonem sezóny vyhrál nad Rýmařovem a je třetí. Litovel má druhou výhru a postupuje zvolna nahoru. Prostějov měl velmi blízko k výhře v H.Benešově, ale tři kolky mu chyběly k postupu z posledního místa. Zábřeh vyhrál se D-družstvem H.Benešova, které je teď předposlední.

 

Možnosti postupů a sestupů z krajských  soutěží.

Divize: Z divize postupuje vítěz a druhý tým může postoupit ve dvoukolové baráži s druhým týmem Jihomoravské divize. Sestup je závislý na počtu družstev, které sestoupí ze III.lig sk. C a D. Mohou tu sestoupit tři týmy, jak je to zatím dle současného stavu. Do divize z obou krajských přeborů postoupí dvě družstva, tj. celkem pět nových týmů. Z divize jde nahoru vítěz a případně vítěz baráže. Sestup tedy 3-4 družstva, ale může se to změnit.

Krajské přebory: Do divize postupují vítězové obou KP. Do krajských soutěží postupují vítězové šesti okresních přeborů, tři do každého. Z divize sestoupí 1-2 týmy do každého KP. Sestoupí asi 3-4 týmy. Také to záleží na tom, jestli se všichni vítězové okresních přeborů přihlásí.