03 –Třetí krajské kolo

25.09.2016 07:30

SM-divize:

Utkání v Ostravě muselo být pro poruchu odloženo a domácí béčko tak nemohlo potvrdit svoji neporazitelnost. Po třech kolech zůstaly ještě bez prohry Michálkovice, které rozhodly o výhře již na začátku s Hor.Benešovem. Hostům patřila druhá polovina utkání, ale nestačilo to. Dalším bez ztráty bodů je také Jeseník, který opět těsně vyhrál venku. Za vyrovnaného stavu rozhodla až v posledním utkání J.Smejkalová. V Opavě se dařilo ostravskému áčku. Do poslední třetiny měli hosté náskok skoro 60 kolků, který už udrželi. V Sedlnicích získali domácí s Krnovem rozhodující náskok již v úvodních dvou utkáních a první body získala jasně Minerva v Břidličné.

MS-kraj:

Po prohře Horního Benešova na Porubě se situace v soutěži vyrovnala. Sedm družstev na čele má stejný počet bodů, o pořadí zatím rozhoduje skóre. Všechna utkání vcelku přesvědčivě pro domácí, hosté nezískali ani jednu remízu. Nejlépe to padalo domácím na Minervě a v Bílovci. Po třech kolech vyhrály venku pouze Hranice a béčko Bohumína.

OL-kraj:

Třetí kolo OL-kraje bylo ve znamení výborných výkonů žen. Hlavně v Rýmařově, kde museli domácí vybojovat výhru i po třech skvělých výkonech R.Smrčkové, K.Zapletalové a L.Mederové. V.Kolářová přispěla zase k jediné výhře hostujícího týmu v Přemyslovicích. Nejlepší výsledek kola H.Sobčákové (497) nakonec k výhře Zábřehu v Přerově nestačil. Do čela se dostalo béčko Břidličné, když sesadilo ve vzájemném zápase tým Šumperka C. Nebýt výpadku hostů ve druhé polovině utkání, mohlo to být daleko vyrovnanější. V Prostějově domácí definitivně rozhodli až v závěru, v Horním Benešově získali hosté jedinou výhru v první třetině.