01, 02 – MS+OL kraj

24.09.2017 12:28

MS-kraj 1.kolo: V prvním kole měly převahu domácí celky. Pouze jednou vyhráli nečekaně hosté, a to Bohumín C v Hranicích, když domácí v závěru nestačili srovnat náskok hostů. Suverénně 8:0 vyhrála Poruba A s Opavou C, když hráči Opavy vyhráli pouze na jedné dráze. Vysokou výhru dosáhlo i béčko Oder, ale první čtyři souboje byly velmi vyrovnané. Minerva musela v posledních dvou utkáních dohánět ztrátu 51 kolků. Na Hlubině hráči hostů už jen na závěr snižovali výhru domácích a těsná výhra Dobroslavic 5:3 byla zasloužená.

2.kolo:  V MS-kraji zůstávají s plným počtem bodů čtyři týmy, Dobroslavice, VOKD A a béčka Minervy i Oder. Bílovec zahrál velmi solidní výsledek (nejlépe K.Šnajdárek-468), na Porubu to ale nestačilo (M.Skopal-469 a J.Míka-478). Dobroslavice jasně přehrály céčko Poruby a Minerva B lepším závěrem po vyrovnaném souboji Bohumín. Stejně dramatický byl závěr zápasu v Sedlnicích, kde A.Ledvinová málem dotáhla 65 kolků náskoku domácích. Zůstalo ale ještě 8 kolků. Pěkné utkání bylo vidět v Opavě. Po výtečném výkonu P.Marka (488) museli domácí čtyřmi výhrami zachránit aspoň remízu. V nedělním utkání přehrály překvapivě Odry B po dobrém výkonu všech hráčů domácí KHB a dostaly se do vedení.

OL-kraj 1.kolo: Velice vyrovnaná utkání s dobrým koncem pro domácí v Jeseníku a hlavně v Olomouci, kde hostující pár málem dohnal ztrátu 85 kolků. V Hor.Benešově se zaskvěli hlavně oba staronoví hráči M.Davidík s A.Sochorem. Tým ukázal, že bude patřit k favoritům soutěže. Přesvědčivě doma vyhrává Zábřeh s Lipníkem při nejlepších výsledcích domácího L.Horňáka a u hostů J.Pěchy. Také Přerov C vyhrál zaslouženě s Hor.Benešovem D 6:2. Nejlépe zahráli R.Petřík (453) a u hostů J.Hendrych (450). A nakonec  Přemyslovice vyhrály v Mor.Berouně 7:1, ale domácí mohli mít nějaký ten bod. Nejlépe Z.Grulich (463).

2.kolo: Po dvou kolech jsou tři celky bez prohry. Béčko Přemyslovic mělo zásluhou prvního hráče J.Grulicha veliký náskok, ke kterému dopomohl soupeř 18-ti chybami. Velmi vyrovnaný bylo utkání Rýmařova se Zábřehem, který se definitivně rozhodl pro domácí až ve třetí sérii. Na dráhy vyhráli dokonce hosté. Těsnou výhru si odváží Olomouc c ze Šumperka a remízou to skončilo v Břidličné, kde Z.Fiury ml. zajistil domácím kolky navíc. V okresním derby Lipník-Přerov získali domácí po dvou utkáních náskok 141 kolků. Proti Moravskému Berounu využili domácí Hor.Benešov D horšího začátku hostů a bezpečně udrželi výhru.

 

Několik upozornění: Posílejte prosím zápisy i na adresu smkuzelky@email.cz, abychom mohli výsledek vložit na naše stránky včas. Používejte pro zápisy formulář, který je uveden v části ROZPISY nebo na stránkách ČKA.